Kurt Kielsgaard Hansen

Kurt Kielsgaard Hansen

Lektor

DTU SUSTAIN
Institut for Miljø- og Ressourceteknologi

Danmarks Tekniske Universitet

Brovej

Bygning 118, rum 058

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 45 88 32 82
E-mail kukh@dtu.dk
ORCID 0000-0002-2985-1867

Få tilsendt vCard på e-mail.

Kurser
Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2023
Hanne Kokkegård, DTU Compute
11 OKT

App hjælper med at opsamle bløde data i byen

Hvad synes borgerne om et byområde? Og hvad er vigtigt for dem, når området skal transformeres til et grønt, attraktivt byrum? DTU er en del af New European Bauhaus-projektet Desire, hvor vi eksperimenterer med en app som værktøj til at opsamle og lytte til borgernes holdninger - og derigennem inddrage dem i den grønne omstilling. Vi...

Matematik IT og cybersikkerhed
Martin Brynskov, CitCom.ai TEF leder og koordinator, Director, DTU Connecting Communities Centre, seniorforsker for DTU Compute. Foto: Hanne Kokkegaard
20 JUN

EU lancerer kæmpe satsning på ansvarlig brug af kunstig intelligens i Danmark

Danmark er den 27. juni vært for lanceringen af kæmpe EU-satsning på ansvarlig brug af kunstig intelligens (AI). Med en ny milliard-investering bliver det muligt at teste løsninger med kunstig intelligens, inden de tages i brug, på testfaciliteter i bl.a. Danmark.

IT og cybersikkerhed Matematik
DTU Compute, foto: Bax Lindhardt
01 FEB

Danmark skal lede stor europæisk satsning på ansvarlig brug af kunstig intelligens

En permanent test- og eksperimenterings-facilitet (TEF) skal hjælpe med at accelerere udviklingen af ansvarlig kunstig intelligens (AI) i Europa ved at give virksomheder adgang til at teste og afprøve AI-baserede produkter.   

IT og cybersikkerhed Matematik Kunstig intelligens (AI)
2022
Kalundborg Circular Campus: Kalundborg bliver hjemby for en ny arkitektuddannelse. Placering af campus er stadig uvis, for der er fem steder i spil. Gennem DESIRE vil partnerne teste forskellige placeringer af sammen med de studerende og forskellige interessenter i byen, før man beslutter placeringen af campus. Foto: Kalundborg Symbiosis
22 DEC

New European Bauhaus gør natur og sårbare grupper til stakeholders

Det EU-støttede projekt DESIRE kombinerer kunst, arkitektur og design og inddrager det digitale som byggemateriale i en nytænkende designproces for bæredygtige og smarte byer.

IT og cybersikkerhed Byggeri og materialer Matematik
Photo: Colourbox.com
09 FEB

Godt styr på pesticidrester i danske fødevarer

I alt 57% af 1,751 undersøgte fødevareprøver i den danske pesticidkontrol for 2020 er uden sporbare sprøjterester, mens 25 overskridelser af grænseværdierne er vurderet til at kunne udgøre en sundhedsmæssig risiko eller til at en sundhedsmæssig risiko ikke kan udelukkes.

Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed Kemi Miljø og forurening
Photo: Colourbox.com
06 JAN

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2021

I alt 464 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2021. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at en sundhedsmæssig risiko ikke kan udelukkes for pesticidrester i fem prøver.

Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed
2021
Photo: Colourbox.com
03 NOV

Pesticidrester i kosten første halvår 2021

I alt 805 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol i første halvår 2021. For 16 prøver har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at prøvernes indhold af pesticidrester enten udgør en sundhedsmæssig risiko, eller at en sundhedsmæssig risiko ikke kan udelukkes.

Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed
Foto Thomas Hjort Jensen
15 SEP

Pitches og spænding i "Løvens Hule"

På det tværfaglige valgfag "Business Innovation" arbejder diplomingeniørstuderende med moderne forretningskoncepter baseret på et bæredygtigt økosystem.

Foto Thomas Hjort Jensen
03 AUG

Virker "grønne" tage?

Grønne tage med levende planter vinder frem i Danmark, men alligevel er der ingen standardisering på området. Podcasten Bygtropolis har været på besøg hos DTU Engineering Technologys laboratorium for grønne tagløsninger

Bygningsdesign Bygningskonstruktion Indeklima Klimatilpasning Spildevand og vandafledning
Photo: Colourbox.dk
29 APR

Langt de fleste fødevarer i EU overholder pesticidreglerne

Ingen sporbare pesticidrester er fundet i over halvdelen af de mere end 96.000 fødevarer, som er testet i pesticidkontrollen indenfor EU i 2019. Det viser EFSA’s seneste pesticidrapport.

Fødevarer og fiskeri Kemi Fødevaresikkerhed