LoadingText
Profil
Nøgleord
Salmonella Campylobacter fødevaresikkerhed bekæmpelse egenkontrol
Sygdomsfremkaldende bakterier som
f.eks. Salmonella og Campylobacter spredes med fødevarer, især
kød, og kan give sygdom hos forbrugerne. Det gælder både for
danske og importerede fødevarer. Størst mulig
forbrugerbeskyttelse afhænger bl.a. af vores evne til at afdække
og forstå smitteveje og bakteriers evne til at overleve og vokse
i fødevarekæden frem til forbrugeren. Det har også betydning at
forstå hvordan bakterier reagerer på forskellige forhold i
produktions- og fødevaremiljø for bedre at kunne begrænse
forbrugersmitte.
Vi bidrager til at skabe og overføre viden til lovgivere og
fødevareproducenter omkring risiko ved fødevarebårne
sygdomsfremkaldende bakterier. Vi undersøger bakteriers
muligheder for overlevelse og vækst i fødevarer og muligheder for
at bekæmpe dem. Desuden undersøger vi basale forhold omkring evne
til at give infektion efter at de har opholdt sig i fødevaren. I
arbejdet kobler vi avancerede mikrobiologiske metoder med
matematiske værktøjer indenfor epidemiologi og mikrobiologi for
at beskrive hvor stor risiko sygdomsfremkaldende bakterier udgør
i en fødevare.
Se profil og cv i DTU Orbit...