Kristian Dahl Hertz

Kristian Dahl Hertz

Professor Emeritus

DTU CONSTRUCT
Institut for Byggeri og Mekanisk Teknologi

Danmarks Tekniske Universitet

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2023
Af Mikael Van Deurs
22 AUG

Marin naturgenopretning og redskabsudvikling er DTU Aquas specialer

Det kræver indgående viden om naturgenopretning og nytænkning i fiskeriredskaber at leve op til de miljøkrav, der er lagt op til i EU’s biodiversitetsstrategi og Marine Action Plan. Områder som DTU Aqua har lang erfaring og solide forskningskompetencer inden for. Vi har her i sommeren kigget lidt på egne hylder.

2021
20 DEC

Ny bog om bæredygtigt design med superlette betonkonstruktioner

Konstruktionsingeniører kan få glæde af ny bog om design af konstruktioner i letbeton, der kan spare materialer og CO2-udledning.

Byggematerialer Bygningsdesign Bygningskonstruktion CO2-udskillelse og CO2-lagring
2020
Professor Kristian Dahl Hertz med sin banebrydende opfindelse, det superlette betondækelement.Foto: Dansk Betonforening.
25 SEP

Afskedsforelæsning af professor Kristian Dahl Hertz

Professor Kristian Dahl Hertz, DTU Byg, har i en alder af 70 år valgt at gå på pension efter 40 års forskning og undervisning i design af bygningskonstruktioner.

2016
Copenhagen Bioscience PhD
07 SEP

Nyt storstilet ph.d.-program søsættes

Fjorten ambitiøse, internationale studerende begynder nu deres ph.d.-uddannelse i Copenhagen Bioscience PhD Programme – et tværfagligt ph.d.-program inden for biomedicin og bioteknologi. Fire af dem vil blive indskrevet på DTU Biosustain.

Bioteknologi
2015
Illustration: Abeo A/S
27 OKT

Frederiksberg Virksomhedspris 2015 går til spin-out-virksomhed fra DTU

En spin-out-virksomhed fra DTU har for nylig vundet Frederiksberg Virksomhedspris 2015. Abeo A/S har et innovativt projekt med et meget stort potentiale, lyder det blandt andet i motivationen for valget af virksomheden

Byggematerialer Bygningskonstruktion
Photo: Kirstine Mengel, Abeo
13 OKT

Broen som samlesæt

Den 17. marts 2015 var en skelsættende dato i brobygningens historie. En ny bro over Vorgod Å i Midtjylland kom på plads i løbet af en formiddag. Det kunne lade sig gøre, fordi broen ikke blev støbt på stedet, men kom som en slags samlesæt af mindre betondæk spændt sammen med wirer som perler på en snor.

Brokonstruktion Byggematerialer Bygningskonstruktion
18 SEP

"Historien er en fremragende læremester"

En ingeniør bør altid interessere sig for historien, for når man følger udviklingen af en teknologi, kan man også se alt det, som ikke er blevet afprøvet. Der er altid flere muligheder på hvert udviklingstrin, og her ligger grunden til nye løsninger. Sådan tænker professor Kristian Hertz – og han er selv et levende bevis på, at nye idéer...

Brokonstruktion Byggematerialer Entreprenørskab Innovation og produktudvikling Byggeproduktion og byggeledelse
18 SEP

Broen som samlesæt

Den 17. marts 2015 var en skelsættende dato i brobygningens historie. En ny bro over Vorgod Å i Midtjylland kom på plads i løbet af en formiddag. Det kunne lade sig gøre, fordi broen ikke blev støbt på stedet, men kom som en slags samlesæt af mindre betondæk spændt sammen med wirer som perler på en snor.

Brokonstruktion Byggematerialer Byggeproduktion og byggeledelse Entreprenørskab Innovation og produktudvikling
Visualisering af en neutronstjerne eller et sort hul. Illustration: ESA
19 FEB

Studerende er med til astronomisk sensation

To usædvanlige fund af røntgenstråling i vores galakse gjorde DTU-studerende til medforfatter på astronomiske telegrammer, der skabte opmærksomhed hos astrofysikere i hele verden.

Rumforskning Astrofysik
Foto: www.danskbeton.dk
12 FEB

Nytænkende professor modtager betonpris

Professor Kristian Hertz modtager Betonprisen 2015. Blandt andet for sin forskning og udvikling af superlette betonelementer.

Brokonstruktion Byggematerialer
2014
De nye boliger på Krøyers Plads på Christianshavn er tegnet af Cobe og Vilhelm Lauritzen Arkitekter
19 DEC

Nyt byggeri med fremtidens beton

Det superlette betondæk er på vej ind i byggeriet som den nye etageadskillelse. Dækkene kan give betonbyggeriet nye udtryk og samtidig forbedre lydisolering og brandsikkerhed i bygningerne.